בשנים האחרונות יותר ויותר זוגות בוחרים להתחתן בצורה אינטימית ומרגשת על ידי תכנון חתונה קטנה וביתית. אולמות אירועים או גני אירועים: הפכו למרחב מיושן ופחות אישי או טרדני, בעוד שחתונה ביתית מאפשרת מרחב אינטימי, אופנתי, אישי וגם חסכוני עבור זוגות שרוצים לחגוג את היום הגדול – בקטן.
כדי לתכנן חתונה ביתית דרוש לא מעט, כי הרי מדובר בדרך להפוך בית או חצר סטנדרטית למקום קסום, מעוצב שיש בו אווירה קלאסית ורומנטית. על מנת להתחיל במשימה, יש לשים את הדגש על יצירת תחושה חגיגית באמצעות עיצוב נכון של המרחב ויצירת אווירה שתספק את "וויב" רומנטי וחגיגי. המוזיקה שתנגנו באירוע, הוא חלק בלתי נפרד מהאווירה, ועליה להכניס לאט לאט את האורחים שלכם למוד, ולאחר מכן להקפיץ אותם אל רחבת הריקודים שתקימו בבית או במרחב חיצוני.
אז כיצד בונים פלייליסט לחתונה? הנה כמה צעדים:
מתחילים בקטן ומסיימים בגדול
פלילייסט לחתונה יש להתחיל ב"קטן" עם מוזיקה קלילה שתושמע בווליום נמוך יחסית, בעיקר בזמן קבלת הפנים עד טקס החופה. מוסיקה שאפשר לבחור היא מוזיקת ג'אז, מוסיקה ישראלית, מוזיקת אינדי של רוק פולק רך שנחשב מתאים לקבלות פנים, או מוסיקה קלאסית. כך האורחים שלכם ייהנו משיחות טובות, נשנושים וקבלת פנים כיפית ורגועה בחלק הראשון של האירוע.
מוזיקת כניסה לחופה
הרגע בו צועדים יחד אל החופה, הוא רגע מרגש שאורך מספר שניות. בזמן הכניסה לחופה, נהוג להשמיע שיר שהזוג בחר. זה יכול להיות שיר אהבה מרגש או קלאסיקה דביקה, וזה גם יכול להיות שיר חמוד וקצבי או שיר נוסטלגי. ההחלטה היא שלכם. המוסיקה שתבחרו היא חלק בלתי נפרד מסגנון האירוע, בזמן ששיר כניסה לחופה יתרום מאד להתרגשות הכללית.
מוזיקת ריקודים
לאחר החופה, נהוג לשבת לאכול או להגיע לרקוד. בבית, בחצר או במרפסת – לא תמיד תהיה רחבה גדולה, אלא מדשאה או רחבה קטנה לריקודים. בבית או בחצר אפשר להקים בקלות סוג של דק או במה קטנה לריקודים. התקינו במרחב שהוקצה לריקודים רמקול איכותי, והשמיעו מוזיקה קצבית כמו מוזיקת שנות ה80 עבור ההתחלה, ומשם עברו למוזיקת דאנס של שנות האלפיים ומוזיקה עכשווית יותר, כמו מוזיקה ישראלית- מזרחית מעורבת בהאוס, היפ הופ ושאר רצועות השמעה פופולריות ומקפיצות.
כך אפשר להמשיך עד סוף הערב, עם הפסקות לאוכל כיבוד, נאומים או תכנית אומנותית, ולחגוג את היום הגדול בצורה אינטימית, חגיגית ונפלאה!