2024-09-06 05:31

הצטננתם? 5 טיפים לטיפול בסינוסיטיס

תופעה של הצטננות היא תופעה מוכרת שמתרחשת הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים. לרוב, הצטננות חולפת מעצמה, אולם לעיתים היא הופכת לכרונית, בעקבות סינוסיטיס. למעשה, סינוסיטיס היא דלקת המתרחשת בתוך עצמות הפנים, כאשר ברוב המקרים היא מלווה באף מנוזל לצד כאבים באזור הפנים. בחלק מהמקרים סינוסיטיס עשוי להתפתח לכדי דלקת כרונית, ועל כן שילוב של רפואה קונבנציונלית לצד טכניקות טבעיות יכול מאוד לסייע לטובת התמודדות עם הצינון העיקש. אם הצטננתם ואתם מחפשים פתרונות, להלן חמישה טיפים לטיפול בתופעה.

תרופות סבתא

בשנים האחרונות ניתן להבחין במגמה שבמסגרתה יותר ויותר מבוגרים פונים לרפואה המסורתית, וזאת מתוך מטרה להתגבר על הצינון. תרופות שעוברות מדור לדור מהוות הזדמנות מצוינת לחזק את הגוף ואפילו את הנפש, כאשר בין התרופות הנפוצות ניתן למנות בין היתר את שמן עץ התה אשר לו מיוחסות תכונות אנטי בקטריאליות שמסייעות לפתיחה של מעברי האוויר, לצד חליטות של שמנים אתריים שנועדו גם הם להפחית את עוצמת הכאב ופתיחה של מעברי האוויר.

שאיפה של אדים חמים

על מנת לשחרר את הליחה ואת הנזלת מומלץ להכין קערה עם מים רותחים, ולשאוף את האדים. האדים נכנסים אל תוך תעלות האף ובהתאם לכך מאפשרים לשחרר את הליחה שמצטברת בתעלות, כאשר מדובר בטכניקה טבעית שאותה ניתן לבצע גם בקרב ילדים שמאובחנים עם סינוסיטיס או עם נזלת כרונית. על מנת להגביר את האפקט, של האדים, רצוי להוסיף גם שמן אתרי כמו למשל שמן אקליפטוס, כל זאת לטובת פתיחה של מעברי האוויר.

 

 

שתייה מרובה של מים

לתזונה אבל גם לשתייה יש השפעה משמעותית על היכולת להימנע מהתייבשות כמו גם לסייע לגוף לשחרר את הליחה. למעשה, שתייה של מים בטמפרטורת החדר באופן קבוע מהווה דרך מצוינת וטבעית להתמודדות עם סינוסיטיס, כאשר רצוי לבצע רכישה של בקבוק שומר קור אשר צמוד אליכם ומאפשר לכם לשמור על שגרה קבועה של שתיית מים.

שטיפה במי מלח

תרופה מוכרת שבה נהוג להשתמש ברפואה הסינית היא שטיפה באמצעות מי מלח. ברשתות השיווק ניתן לבצע רכישה של מלחים טבעיים אותם מכניסים אל תוך כוס מים פושרים. מערבבים היטב עד שנוצרת תמיסה אחידה, ולאחר מכן מזליפים באמצעות מזרק את התמיסה אל תוך האף. שימו לב כי שימוש קבוע בשיטה הזו עשוי להוביל לפגיעה ברירית האף, ועל כן ההמלצה היא לבצע את השטיפה באופן נקודתי בלבד.

קומפלקס חם

שימוש בבד כותנה אותו טובלים בתוך מים רמים יכול לסייע לטובת התמודדות עם צינון וכן עלייה בחום הגוף. כל מה שצריך לעשות הוא לטבול את הרטיות בתוך המים ולאחר מכן להניח אותן על אזור גלגלי העיניים, אף ומצח, למשך מספר דקות. לאחר מספר דקות התחילו לעסות בעדינות את אזור הפנים, כל זאת מתוך מטרה לשחרר את הליחה ואף  ליצור הקלה משמעותית בתחושת החסימה שנגרמת בעקבות הצטברות של נזלת.

לסיכום

הצטננות היא תופעה שמתרחשת באופן קבוע הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים. יחד עם זאת, כאשר מדובר באבחון של סינוסיטיס, רצוי כבר עכשיו להתחיל ולהיעזר בשיטות טבעיות כמו למשל שטיפה במי מלח, קומפלקסים חמים וכן תרופות סבתא שנועדו לסייע לטובת התמודדות ושחרור של הליחה והצינון בתעלות האף. אם מדובר בתופעה כרונית שחוזרת על עצמה, זה הזמן לפנות לקבלת ייעוץ רפואי, כחלק מהבנה כי שילוב בין רפואה קונבנציונלית לבין אמצעים טבעיים הוא הבסיס להחלמה וחיזוק הגוף.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות