2024-09-04 07:48

פינוי מושכר: מה עושים כששוכר לא משלם דמי שכירות?

אם אתם בעלים של דירה או נכס אותה אתם משכירים לדייר חיצוני, אתם מודעים היטב לחשיבות של תשלום שכר הדירה בזמן. ועם זאת למרבה הצער, נראה שיש דיירים שפשוט לא עומדים בחובות שלהם ולא מוכנים לשלם את הכסף שהם חייבים ואפילו מסרבים להתפנות מהדירה. אז מה עושים במצבים כאלו? ובכן, יש דרך לפנות את הדייר באופן חוקי וממש עוד רגע נסביר איך זה עובד, אבל קודם – באילו מקרים בכלל אפשר לתבוע מדייר להתפנות?

מתי אפשר לדרוש מדייר להתפנות?

אז לפני שנדבר על התהליך עצמו, מתי בכלל אפשר לדרוש מדייר להתפנות מהדירה שבבעלותנו? הנה המקרים העיקריים על רגל אחת:

  • מקרים בהם חלה הפרה יסודית בחוזה השכירות המהווה עילה לפינוי למשל היעדר תשלום של שכר הדירה, השחתה או חבלה לנכס או שימוש לא חוקי בדירה (למשל הקמת עסק בתוך דירה המיועדת למגורים).
  • מקרים בהם תקופת השכירות הסתיימה, אך השוכר מסרב לפנות את הנכס על אף שהוא מודע לכך כי נסתיימה תקופת השכירות וכן נתקבלה התראה על כך מבעל הנכס שחלפו ממנה 90 יום.
  • אי תשלום קבועה לוועד הבית, יצירת מטרד או הפרעה לשכנים, היעדר תשלום ההוצאות הקבועות של הנכס (חשמל, מים וכו׳) וכן הלאה.

כאמור, כל הדברים האמורים כאן הם על קצה המזלג ותוכלו למצוא מידע נוסף בקישור ולקבל מושג אם אכן יש גם לכם עילה לפינוי דייר.

 

 

פינוי דייר מהנכס – השלבים המלאים

  • מתחילים בשיחה: רצוי לפנות בנועם אל הדייר ולהסביר את הדרישה לעזיבה. הרבה פעמים הדייר בכלל לא מודע לליקויים (למשל לא יודע שכמה מהצ׳קים חזרו) והשיחה הזאת תפתור את הבעיה ובכלל לא יהיה מבחינתכם צורך בפינוי. אם זה לא עובד אפשר להתקדם לשלב הבא.
  • הוצאת התראה: בשלב הראשון יש להתריע בפני הדייר בכתב ולדרוש ממנו לפנות את הנכס לפני שמתקדמים לתביעה וכן יש לפרט את הטעמים לדרישה הזו. מומלץ להתייעץ עם עורך דין לצורך כתיבת הדרישה. הרבה פעמים המכתב הזה הוא מה שיעשה את העבודה ולא יהיה צורך לנקוט באמצעים נוספים.
  • הגשת תביעה לפינוי מושכר: אם זה לא עובד, אפשר להתקדם לשלב של הגשת תביעה. את התביעה מגישים על מנת לקבל צו פינוי שוכר שאותו מממשים באמצעות הוצאה לפועל. באופן כללי ישנם שני סוגים של הליכים – תביעה לפינוי מושכר בסדר דין מקוצר שנוגעת אך ורק לפינוי הדייר ללא פיצויים, ותביעה ארוכה יותר הקשורה גם לפיצויים או טענות אחרות כנגד הדייר.
  • פינוי בפועל: אם בית המשפט קבע שהדייר אכן צריך להתפנות, הוא מקציב לו תקופת זמן מסוימת שבה הוא יכול לעשות את זה. אם גם זה לא קורה במהלך תקופת הזמן הזו, ניתן לפנות אל הוצאה לפועל לביצוע הפינוי בכוח.

כיצד מתבצע התהליך של פינוי מושכר?

תהליך התביעה מתחיל בהגשה שלה לצד עדויות, הוכחות וחוות דעת משפטית. הנתבע יכול להגיש כתב הגנה בתוך 30 יום ממועד כתב התביעה. לאחר מכן מגיעים לשלב קבלת פסק הדין וצו הפינוי וזה קורה בדרך כלל כשלושה חודשים לאחר תחילת התהליך.

לאחר מכן מגיעים לשלב של ביצוע פסק הדין בפועל שיקרה אם הדייר לא מתפנה במסגרת הזמן שניתנה לו על ידי בית המשפט. לאחר מכן ניתן גם להתקדם ולתבוע כספים שמגיעים. יחד עם זאת צריך לזכור שזה לא תמיד מגיע לדבר הזה והרבה פעמים נסגר עוד לפני.

לסיכום

אם אתם משכירים את הדירה שלכם והדיירים שלכם הפרו את החוזה ביניכם, או לחילופין מסרבים לפנות את הדירה – דעו שיש לכם עילה לתביעה.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות