2024-05-03 20:22

מסיימים בטוב את מערכת היחסים: כך מתגרשים בשלום

התמודדות עם גירושין יכולה להיות מאתגרת וקשה, אבל תארו לעצמכם אם הייתה תוכנית להיפרד בצורה ידידותית יותר. התהליך של כל זוג הוא ייחודי כמו שמערכת היחסים שלהם הייתה, אבל יש כמה עקרונות וטכניקות מסוימות שיכולות לעזור לכל זוג להתגרש בשלום. שוקלים להתגרש מבני הזוג שלכם ורוצים לשמור על האווירה ביניכם טובה וידידותית? באמצעות שיחות פתוחות, הבנה ואמפתיה, אפשר בהחלט לעבור את התהליך הזה בלי מלחמות ומריבות. שנתחיל?

שמרו על תקשורת פתוחה

תקשורת פתוחה וכנה היא הבסיס של כל מערכת יחסים, גם כשהיא מסתיימת. שוחחו על הרגשות, הפחדים והציפיות שלכם עם בני הזוג שלכם. עשו מאמץ להבין מאיפה הם מגיעים, ואפילו דברו על איך להתגרש בשלום. כך, אתם יכולים ליצור מרחב שבו כל אחד מכם מרגיש שמקשיבים לו ומכבדים את דעתו ורצונותיו.

  • קביעת זמנים: קבעו זמנים ספציפיים לדיון בנושאים הקשורים לגירושין. בצורה זו תבטיחו ששני הצדדים מוכנים נפשית ויכולים לגשת לשיחה בבהירות.
  • פנו לעזרה מקצועית: שקלו לשכור שירותים של מגשר או יועץ כדי להקל על הדיונים. אנשי מקצוע אלה יכולים לספק נקודת מבט אובייקטיבית ולהנחות את השיחה לכיוון יעיל.

התמקדו בתמונה הגדולה

במהלך גירושין, קל להיתקע על הפרטים הקטנים של ההליך המורכב הזה. אמנם, חשוב להגן על האינטרסים שלכם, אבל חשוב גם לזהות מתי אפשר להתפשר כדי לשמור על אווירה טובה ונעימה.

  • חשבו על הטווח הארוך: חשבו על ההשפעות ארוכות הטווח של כל החלטה שאתם מחליטים. לפעמים, הקרבה קצרת טווח יכולה לסלול את הדרך לשלום ארוך טווח.
  • שימו את הילדים במקום הראשון: אם יש לכם ילדים, תמיד תנו עדיפות לרווחתם, כי לגירושין יש השפעה עליהם. ודאו שהצרכים שלהם נענים ושיש להם את המשאבים להתמודד עם השינויים בחייהם.

 

 

הפרידו רגשות מהחלטות

הרגשות עלולים להיות סוערים במהלך תהליך הגירושין, אבל חיוני להפריד את הרגשות מההחלטות שאתם צריכים להחליט. תגובות ממקום רגשי עלולות להוביל לבחירות מצערות שאולי אינן לטובתכם או לטובת ילדיכם.

  • כתבו את רגשותיכם: לפני שאתם מחליטים החלטות כלשהן, רשמו את רגשותיכם. תהליך זה יכול לספק בהירות ולמנוע מכם להחליט באימפולסיביות.
  • שוחחו עם אנשים מהימנים: שתפו את רגשותיכם עם חברים או בני משפחה. לפעמים, דיון על הרגשות שלכם יכול להציע נקודת מבט רעננה על המצב.

הבינו את זכויותיכם החוקיות

לפני שאתם מתחילים את תהליך הגירושין, חשוב שתבינו בצורה ברורה את כל הזכויות החוקיות שלכם. הצטיידו במידע הדרוש לכם כדי שתהיו מסוגלים להחליט באופן מושכל.

  • פנו לייעוץ משפטי: שכרו עורך דין שיוכל להדריך אתכם בתהליך המשפטי ולייעץ לכם לגבי זכויותיכם במהלך הגירושים.
  • התעדכנו בקביעות: הקדישו זמן כדי להכיר את חוקי הגירושין בישראל. המידע שתגלו יאפשר לכם להחליט החלטות שמבוססות על ידע ולא על הנחות.

עסקו בטיפוח עצמי

גירושין הם תהליך אישי לא פחות מאשר שהם תהליך משפטי. עיסוק בטיפול עצמי יכול להבטיח שאתם מוכנים וחזקים נפשית ורגשית כדי להתמודד עם האתגרים המתעוררים במהלך הדרך.

  • פנו לטיפול: מטפלים יכולים לספק אסטרטגיות התמודדות ולהציע מרחב בטוח לעיבוד הרגשות שלכם בתקופה המאתגרת הזו.
  • עסקו בפעילות גופנית: פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור להקל על מתח וחרדה.
  • שמרו על מערכת תמיכה: שמרו על קשר עם יקיריכם. התמיכה שלהם יכולה להיות רבת ערך בזמנים קשים.

טפלו בעניינים הפיננסיים בשקיפות

סכסוכים כספיים הם לעיתים קרובות מקור עיקרי למחלוקות במהלך גירושין. טיפול בנושאים אלה בשקיפות וברגישות יכול להפחית קונפליקטים פוטנציאליים ולשמור על אווירה נעימה ביניכם.

  • גילוי נאות: היו פתוחים לגבי כל הנכסים והחובות, כך תיצרו בסיס של אמון ותאפשרו חלוקה חלקה יותר של הנכסים.
  • פנו לייעוץ פיננסי: שקלו לשכור יועץ פיננסי שיוכל לספק הדרכה לגבי חלוקת הנכסים והנכסים להשקעה, ניהול החובות והתכנון לעתיד.

תרגלו אמפתיה והבנה

אמפתיה היא היכולת להבין ולהשתתף ברגשותיהם של האחרים. תרגול אמפתיה יכול להיות המפתח להבנת נקודת המבט של בני הזוג שלכם, גם אם אתם לא בהכרח מסכימים איתם על הנושאים שאתם דנים בהם.

  • הימנעו מהאשמות: הימנעו מהטלת אשמה, ובמקום זאת, התמקדו במצב הנוכחי וכיצד להתקדם ממנו.
  • בקשו להבין: לפני שאתם מגיבים, חשבו מדוע בני הזוג שלכם עשויים להרגיש בצורה מסוימת כדי להבין ולמנוע קונפליקטים מיותרים.

לסיכום

גירושין לעיתים קרובות מלאים בחוסר ודאות וברגשות סוערים. עם זאת, כשאתם מצוידים בדרך חשיבה ובכלים הנכונים, אתם יכולים להתמודד עם התהליך הזה ולשמור על הכבוד ההדדי ביניכם. אמנם, התהליך מטבעו מביא לסיום מערכת היחסים ביניכם ובין בני הזוג, אבל הוא גם סולל את הדרך להתחלות חדשות. עכשיו כשאתם יודעים איך להתגרש בשלום, אתם יכולים לעשות זאת בצורה שתכבד אתכם ואת בני הזוג שלכם ותתחשב בילדים המשותפים שלכם, אם יש לכם.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות