אם עד לפני מספר שנים לקהל הצמחוני כמעט ולא היו אפשרויות מבחינת היצע, כיום ניתן להבחין בשינוי מגמה אשר מגיע לידי ביטוי בשורה של חומרי גלם כמו גם מתכונים אשר יכולים לא רק להעשיר את התפריט של הקהל הצמחוני, אלא גם להוביל ליצירה של מענה תזונתי תומך, ללא שימוש בבשר. למעשה הטרנד תזונתי שכבש את העולם נמצא גם כאן בישראל, ועדות לכך ניתן למצוא בה קהילה הולכת וגדלה של ישראלים אשר מזדהים בתור צמחונים. מהן מנות הדגל של המטבח הצמחוני וכיצד תוכלו לשלב אותו באורח החיים שלכם? להלן הפרטים.
נקניקיות צמחוניות
בשנים האחרונות החלו חברות מובילות כמו למשל זוגלובק לספק לקהל הצמחונים מגוון רחב של תחליפים, כמו למשל תחליף לנקניקייה אשר מבוסס על חומרי גלם מן הצומח. ברחבי הרשת תוכלו למצוא שפע של מתכונים כמו המתכון המצוין הזה לטובת הכנה של תבשילים איכותיים וטעימים במיוחד שיכולים להתאים לא רק לקהל הצמחוני, אלא גם לכל מי שרוצה להפחית את צריכת הבשר ולעבור לתחליף טעים, משביע ומגוון מבחינת טווח האפשרויות.
סויה
תחליף בשר נהדר וטעים מאוד הוא ללא ספק סויה. הסויה משתייכת למשפחת הקטניות והיא נחשבת לאחד מהגידולים העתיקים ביותר, כאשר אחד מהיתרונות שלה היא שהיא סופגת טעמים ועל כן אפשר לשלב אותה במגוון רחב של תבשילים כמו גם סלטים. אצל הקהל הצמחוני אפשר להבחין במגמה אשר נתחי סויה נמכרים ברשתות השיווק בעלות כספית אטרקטיבית, מה שמסייע לקהל הצמחונים ליצור מענה שהוא גם בריאותי, בשל הריכוז הגבוה של החלבון. שילוב של סויה מהווה הזדמנות נהדרת לשדרג את התפריט ואף להעצים את הטעמים של תבשילים כמו סלטים מכל הסוגים.
סייטן
סייטן הוא חומר גלם אשר עשוי מחלבון אשר מצוי בחיטה. בעבור קהל הצמחונים, מדובר בתחליף נהדר לתחליף בשר וזאת בשל העמילן אשר מהווה תחליף נהדר לבשר, כאשר אפשר לשלב את הסייטן במגוון רחב של תבשילים. גם במסעדות רבות נהוג לשלב את הסייטן כמרכיב מרכזי, בייחוד על רקע היכולת לנצל גם את היתרונות שלו אשר כוללים בין היתר ספיגה מוגברת של טעמים ורטבים, כחלק מחגיגה של טעמים הנוצרת על רקע של שילוב חומר גלם איכותי כמו סייטן שיכול להשתלב כאמור במגוון רחב של מאכלים ותבשילים שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים.
קטניות
התזונה של צמחונים אינה מבוססת אך ורק על פירות וירקות כפי שרבים נוטים לעיתים לחשוב, אלא גם על שילוב של קטניות אשר אותם ניתן למצוא למשל בחומוס, עדשים ועוד. ל קטניות יש שורה של יתרונות בריאותיים הן בשל רמת קלוריות נמוכה ואין בשל היכולת למצות את המרכיבים הבריאותיים אשר מצויים בהם ואשר כוללים בין היתר רמה גבוהה של חלבון וסידן, ועל כן אין זה פלא כי מדובר בחומר גלם נפוץ מאוד במטבחים של צמחונים כמו גם במסעדות אשר מתמחות במטבח צמחוני.
לסיכום
בשנים האחרונות ניתן להבחין במגמה שבמסגרתה יותר ויותר ישראלים מחליטים לבצע שינוי באורח החיים אשר מגיע לידי ביטוי בהפחתה של צריכת בשר, ושימוש מוגבר בתחליפים. עם מגוון גדול של תחליפי בשר כמו גם קטניות ניתן להוביל ליצירה של תפריט מגוון ואפילו בעל אספקט בריאותי מובהק, כל זאת כחלק ממגמה שנמצאת במגמת תאוצה כפי שניתן לראות עם שפע של קבוצות כמו גם מסעדות אשר מגישות את האוכל הצמחוני במגוון רחב של וריאציות.