2024-12-13 01:25

עובדים על המיזם הבא: רשות החדשנות מפרסמת קול קורא להשתתפות במיזמים חדשניים

רשות החדשנות היא גוף מקומי, אשר בולט מאוד בהקשר קידום החדשנות במדינה. אחת הדרכים שבהן הוא עושה זאת, היא פרסום "קול קורא". מה זה אומר בפועל? כיצד פרסומים אלה משתלבים בפעילות רשות החדשנות? ומה עוד היא עושה שכדאי לכם לדעת עליו?

קול קורא – פונים אל הציבור

קול קורא הוא פרסום רשמי של הגוף שמציג אותו, אשר פונה לציבור הרחב בעניין כלשהו. ייתכן שזו נשמעת הגדרה רחבה למדי, אבל אכן זה כך – קול קורא עשוי להתייחס למגוון רחב של דברים, במגוון אופנים. לעתים, הוא דומה במבט ראשון למכרז, אבל זה בעצם לא אותו דבר. קול קורא מהווה סוג פרסום רחב יותר. הוא עשוי להתייחס לסיוע כספי ליוזמות מסוגים שונים, לשיתופי פעולה בין גופים  ובין הציבור הרחב ועוד. בכל מקרה, קול קורא הוא הזדמנות חדשה אשר מוצגת לציבור, להיות באינטראקציה ישירה עם הגוף המפרסם, להיות מעורב ולהשפיע בדרכים שונות. באתר רשות החדשנות תוכלו לראות פרסומים מסוג זה, אשר ימחישו את העניין באופן ישיר יותר.

עוד על החשיבות

קול קורא שמפרסמת רשות החדשנות, מקדם את הצלחת התעשייה המקומית בדרכים שונות ומכאן נובעת חשיבותו הרבה. הוא פותח הזדמנויות עסקיות שונות ואפשרויות להשפיע ולתרום ולמעשה, מתקשר לתרומת הרשות לחדשנות בכלל ומרחיב אותה. הקול הקורא מחבר בין גופים שונים במשק, באופן שיזמים פרטיים לא יכולים לעשות. כמו כן, ליזמים כאלה, פעמים רבות אין את המשאבים הדרושים בכדי לקדם את היוזמות שלהם. כך שרשות החדשנות מסייעת להשלים את התמונה עם תיאומים שונים, השגת מימון ועוד. כל זאת, מתבטא גם במסגרת פרסומי הקול הקורא.

 

 

מבנה אופייני

מסמך קול קורא, מורכב לרוב מהחלקים הבאים:

  • הליך הפניה – פירוט הליך הפניה עם תגובה לקול הקורא.
  • תנאים מקדימים – שחייבים להתקיים, בכדי שהפניה תתקבל.
  • כיצד לפנות – אם אתם עונים על התנאים הבסיסיים לפניה, פירוט הדרכים שבהן תוכלו לפנות.
  • תנאי קבלה – כאשר מדובר על בחירה מבין כל הפונים, פירוט התנאים שלפיהם בחירה זו תתבצע.
  • פרסום תוצאות – היכן יפורסמו תוצאות ההליך שבו מדובר.

כמה דוגמאות להמחשה

אלה כמה דוגמאות, אשר ימחישו את הרעיון ואת סוגי הקול הקורא שמפרסמת רשות החדשנות:

  • קול קורא להגשת בקשה לפיילוטים במסלול עזרטק – פונה אל חברות טכנולוגיות וארגונים ללא מטרות רווח. מציע מענק, למי שמעוניינים לפתח טכנולוגיות מסייעות, עבור אנשים עם מוגבלויות פיזיות, שכליות או קוגניטיביות ועבור הגיל השלישי.
  • קול קורא לחברות תעשייה לפיתוח מוצרים ותהליכי ייצור חדשניים לענף החקלאות – הצעת מענק למחקרים בתחום החדשנות הטכנולוגית בענף החקלאות.
  • קידום הטסת רב להב (רחפן) – פונה לחברות טכנולוגיה מקומיות אשר עוסקות בטכנולוגיות כלי טייס, כולל רחפנים. זאת, לשם קבלת מענק בתוכנית פיילוטים לניסוי והדגמה במרחב אווירי מנוהל, בתיאום עם גורמי ניהול תעבורה אווירית ארצית. בקול קורא מעניין זה, מדובר בעצם על חיבור לגורמים כגון רשות שדות התעופה, חיל האוויר ומגדלי פיקוח, עם חזון של "פעילות מסחרית שוטפת, מנוהלת ואוטומטית בכל רחבי הארץ”.
  • קול קורא לשיתוף פעולה ישראל-סינגפור – יוזמה של קרן סינגפור ישראל, לשת"פ בין חברות ישראליות לחברות סינגפוריות, לשתף פעולה במחקרים ופיילוטים טכנולוגיים בתחומים שונים. מדובר על תמיכה כספית שעשויה להגיע עד למיליון דולר או עד 50%.
  • קול קורא לפיילוטים בתחום 5G – פונה לחברות מקומיות בתחום התקשורת.

לסיכום

לכל מי שמתעניין בפעילות הרשות לחדשנות, כדאי לעקוב אחר פרסומי הקול הקורא שלה.

נגישות