שמעון פרס היה מבין האנשים הבולטים בפוליטיקה הישראלית. הנער הצעיר שנולד בשנות ה20 של המאה העשרים – החל כבר מגיל צעיר לפעול למען מדינת ישראל. בגיל 14 הצטרף לכפר הנוער בן שמן כדי ללמוד טוב יותר את הצרכים של המדינה הצעירה בה נולד והתחנך.
כשלמד שמעון פרס בפנימייה, החל מיד לעקוב אחר הפעילות של ראש הממשלה, דאז: דוד בן-גוריון ובחר להיכנס לעולם הפוליטיקה בגיל צעיר במיוחד. מאז, משך יותר מ70 שנה – היה עסוק בהעצמתה של המדינה.
אבל מה היה נפח העשייה של שמעון פרס? הנה כמה תרומות שחשוב להזכיר:
שמעון פרס הצטרף במהלך מלחמת העולם השנייה אל קבוצת 'אלומות'. קבוצה זאת הייתה קבוצת עלייה שהקימה את הקיבוצים הראשונים. פרס קידם את החקלאות ואת נושא המפעלים בקיבוצים.
שמעון פרס פעל מגיל צעיר למען בטחון ישראל, וכבר בגיל 29 מונה הפך למנכ"ל משרד הביטחון. בזמן תפקידו: הקים את התעשייה האווירית עם פעילים נוספים ואת הקור הגרעיני בדימונה.
בשל היות שמעון פרס מהאבות המייסדים של המדינה, הוא חתר לצמיחת יכולת ההרתעה של ישראל. פרס פעל לקידום חימוש מתקדם של המדינה, על ידי הקמת הכור בדימונה – צעד שהפך את המדינה למעצמה טכנולוגית.
בין היתר עסק שמעון פרס עסקה בענייני רכש וכוח אדם לכן שיתף פעולה עם ראש הממשלה דוד בין גוריון על מנת לרכוש טכנולוגיה ונשק עבור מדינת ישראל.
בשנת 1953 מונה שמעון פרס לשר הבטחון. בשנים אלה פעל כדי לחזק את היחסים בין צרפת לישראל. המגעים בין שר ההגנה הצרפתי לבין פרס, החלו בביקורים חשאיים והסתכמו בעסקאות נשק חשובות במיוחד עבור מדינת ישראל. המגעים כללו עסקאות נשק שסיפקו למדינה טנקים מתקדמים, תותחים וציוד מכ"ם. הקשר ההדוק שקשר שמעון פרס עם שרי צרפת: הוביל לרכישה של, מטוסים, מטוסי סילון, ושאר ציוד לחימה.
שמעון פרס היה יושב ראש מפלגת העבודה משך 20 שנים וכיהן כראש ממשלה מספר חודשים לאחר רצח רבין בשנים 1995-1996. שמעון פרס ויצחק רבין פעלו רבות לקידום תהליך השלום, בזמן שפרס הוביל יחד עם רבין מגעים בין מדינת ישראל לארגון אש"ף, עד חתימה על הסכם אוסלו.
שמעון פרס מונה בשנית לראש ממשנה זאת בשנת 2007 עד שנת 2014. בין התפקידים שלו בפוליטיקה הישראלית: חבר כנסת, שר חוץ, יושב ראש מפלגת העבודה, ומנכ"ל של משרדים חשובים. פועלו של שמעון פרס לא ישכח לעולם וייכתב בדפי ההיסטוריה הישראלית. לכן חשוב ללמוד יותר על האיש, ועל האגדה.