2024-03-21 08:47

עושים רילוקשיין לארצות הבית? כדאי שתוציאו ויזת עבודה

לרבים יש חלום לעשות רילוקשיין לארה"ב ואתם עומדים להגשים אותו? בפניכם פרק חדש בחיים, אך ראשית ישנה נקודת עצירה – שורה של משימות מקדימות. מהי המשימה הראשונה? ללא ספק הוצאת ויזת עבודה! כיצד אם כן מוציאים ויזת עבודה לארצות הברית, מהו ההליך, אילו סוגי ויזה קיימים, כיצד בוחרים ובאופן כללי מוזמנים לקבל כאן מידע מקיף בתחום. הקדישו 2 דקות קריאה וגם אתם תהפכו למומחים, וחשוב מכול, תתחילו להבין מה נדרש לעשות כדי להתחיל לקדם הליכים. מוכנים? מתחילים!

הדרך הפשוטה – לכאורה

ראשית נבקש לעצור ליישר קו. אם מתכננים לעבוד בארה"ב מבלי להסתבך עם החוק, חייבים להשיג ויזת עבודה. ויזת עבודה מעניקה אישור גם לשהות וגם לעבוד בארה"ב, וזאת למשך תקופה קצובה ומוגדרת מראש. כיצד אם כן זוכים ליישם זאת? נתחיל עם האופציה היותר נפוצה. ניתן להשיג אשרת כניסה לעבודה בארצות הברית באמצעות מציאת עבודה שבראשה יש מעסיק שמסכים להצהיר על העבודה בכתב. מכאן שאם מגיעים מתחום ההייטק או היזמות, אין זו אמורה להיות בעיה, ואף אם אתם עובדים בארץ בחברה בינלאומית שמבקשת להעביר לסניף בארה"ב, גם כאן המשימה עומדת להיות יחסית פשוטה. כל שנדרשים לעשות זה לבקש מכתב בקשה משני המעסיקים (הנוכחי והעתידי), כאשר המעסיק הראשי נדרש למלא טפסי בקשה שנוגעים להוצאת ויזה ייעודית ששמורה לעובדי החברה.

מבחר סוגי ויזה

הכול טוב ויפה כאשר יש עבודה על הפרק, אך מה עושים אם טרם סגרתם משרה? גם כאן נמצא מגוון פתרונות. מוזמנים לעבור על מגוון אפשרויות שנוגעות הן לבעלי משרה והן למי שרק בוחן את האפשרות:

 

 

  • יש לא מעט חברות ישראליות שפועלות בארה"ב ושנהנות מהקצאה דו שנתית להעסיק עובדים ישראלים לאורך 4 חודשים. באופן שכזה ניתן להשיג ויזה מסוג h2b.
  • סטודנטים? באפשרותכם להשיג "ויזת מתמחה". הרעיון הוא לבקש לצבור ניסיון מקצועי בתחום שלומדים, משמע בין היתר מדובר בוויזת סטודנט שמיועדת גם לצרכי לימודים וגם לצרכי עבודה, אם כי במקרה זה יש לשים לב שהוויזה מאפשרת רק מספר יחסית קטן של שעות עבודה שבועיות.
  • עובדי הייטק שמכניסים סכומים גבוהים ובעלי תואר אקדמי, כמו תואר ראשון, שרלוונטי לתחום העבודה הרצוי? כאמור עבורכם המשימה עתידה להיות יותר פשוטה. עבורכם קיימת ויזת H-1B. ויזה מסוג זה מיועדת ל-3 שנים והיא ניתנת להארכה. על מנת להשיגה המעסיק נדרש להעביר בקשה לרשויות ההגירה.
  • הוויזה הנ"ל אומנם אידאלית, אך היא מציגה מכסה די קטנה, ועל כן נוצרה ויזת B-1. זו מתאימה עבור תקופה יותר קצרה (סה"כ כחצי שנה) והיא מיועדת לעובדים זרים שמבקשים לעבור התמחות.
  • ויזת O – עובדים בתחום ספציפי? מוטב לבחון אם הוא עונה על ההגדרה שהוויזה מציגה. ויזת O לרוב מיועדת לאנשים שמבקשים לעסוק בפרויקט ממוקד וארוך טווח.
  • ויזת 2E – אם מבקשים דרך להשיג ויזת עבודה ועל הדרך מוכנים השקיע, מוטב לשקול להשקיע סכום כספי בחברה פעילה ברחבי ארה"ב, ובתמורה להשיג ויזת עבודה מסוג 2E.
  • ויזת L1 – אופציה שעשויה להימצא מתאימה עבור רבים. הוויזה מאפשרת שהות שנעה בין שנה לשלוש שנים, כאשר יש אפשרות להאריך, עד למקסימום של 7 שנים.

אינכם לבד – קיים סיוע מקצועי!

כפי שניתן להתחיל להבין, יש לא מעט אופציות להשיג ויזת עבודה, אם כי יש לעמוד בתנאים מאוד נוקשים. מבקשים להגשים חלום? בהחלט נדרש ליווי מקצועי. אם כדי להבין באיזו ויזת עבודה מוטב להתמקד ואם כדי להטיב את הסיכויים להשיג את הוויזה הרצויה. נשמע כמו משימה מפרכת? טוב לדעת שקיימים אתרים מסייעים. אתרים שמלווים את הפרוצדורה באופן אישי ובהתאם לשלל מאפיינים ייחודיים, ואף אתרים שמעניקים מידע משלים. בהצלחה!

מאמרים אחרונים

דברו איתנו על מה שמעניין אתכם

על הרכבת קואליציה בישראל

נגישות