העברת בעלי חיים לחו"ל יכולה להיות אתגר לא קטן למשפחות (או ליחידים) המחליטות לבצע רילוקיישן ולעבור לגור בחו"ל. תהליך זה דורש תכנון והכנה מדויקים, וכן הבנה של התקנות הבינלאומיות. אז מה צריך לדעת על הטסת בעלי חיים לחו"ל? אילו הכנות צריך לבצע ואיך דואגים לחבר הפרוותי לאחר הנחיתה? ריכזנו לכם כאן את כל הנושאים שאתם צריכים להכיר.
לפני הטיסה: בדיקות וטרינריות וחיסונים נדרשים
ביקור אצל וטרינר מוסמך לפני הטיסה
לפני תחילת תהליך הרילוקיישן עם בעל החיים שלכם, חשוב לקבוע תור אצל וטרינר מוסמך לביצוע בדיקות דם ושתן מקיפות. מטרת הבדיקות היא לוודא שבעל החיים נמצא במצב בריאותי תקין ומוכן לעמוד במתחים הכרוכים בטיסה. תוצאות הבדיקות יכולות לסייע בזיהוי מוקדם של בעיות בריאותיות קיימות ולאפשר מתן טיפול מתאים טרם הנסיעה.
קבלת אישור וטרינרי המעיד על בריאות בעל החיים
לאחר השלמת הבדיקות הווטרינריות וקבלת התוצאות, יופק אישור וטרינרי רשמי המעיד על מצבו הבריאותי התקין של בעל החיים. אישור זה הוא מסמך הנדרש על ידי חברות התעופה ורשויות ההגירה במדינת היעד. ודאו כי האישור מפרט את כל החיסונים העדכניים שקיבל בעל החיים, כולל חיסון נגד כלבת, ומכיל את פרטי השבב האלקטרוני המושתל בבעל החיים לצורך זיהוי. מומלץ גם לברר מראש את נושא הדרכון ולקרוא פרטים נוספים על דרכון לכלב כדי לדעת אם תצטרכו להנפיק אחד כזה לקראת הטיסה.
חיסונים הכרחיים להטסת בעלי חיים לחו"ל
חיסון נגד מחלת הכלבת הוא אחד החיסונים ההכרחיים עבור בעלי חיים הנוסעים לחו"ל. רוב המדינות דורשות שהכלבים והחתולים יהיו מחוסנים נגד כלבת לפחות 30 יום לפני מועד הטיסה המתוכנן, אך לא יותר משנה מהמועד שבו ניתן החיסון. יש לשמור את אישור החיסון המקורי ולצרף אותו למסמכי הנסיעה של בעל החיים. זכרו כי ללא הוכחת חיסון תקף נגד כלבת, בעל החיים לא יורשה לטוס.
דרישות חברות התעופה להטסת בעלי חיים
מדיניות הטסת בעלי חיים בחברות תעופה שונות
חברות תעופה שונות מציעות אפשרויות שונות להטסת בעלי חיים, בהתאם לגודלם ולמשקלם. בעלי חיים קטנים, כמו חתולים וכלבים קטנים, לפעמים מורשים לטוס בתא הנוסעים, במושב הסמוך לבעליהם, אם הם נמצאים בכלוב תקני המתאים לגודל בעל החיים. לעומת זאת, בעלי חיים גדולים יותר נדרשים בדרך כלל לטוס בבטן המטוס, במתחם מיוחד המיועד להובלת בעלי חיים. בדקו מראש את הנחיות חברת התעופה בנוגע להטסת בעלי חיים בטיסה הספציפית שלכם. מומלץ להיכנס לאתר דוגפליי – הטסת בעלי חיים לחו"ל כדי להעמיק בנושא זה.
עלויות ומגבלות במשקל ובגודל לכלובי הטסה
כשאתם בוחרים את כלוב ההטסה לבעל החיים שלכם, עומדות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות: כלובים קשיחים וכלובים רכים. כלובים קשיחים, העשויים מפלסטיק קשיח או ממתכת, מציעים הגנה מרבית ויציבות לבעל החיים במהלך הטיסה. הם עמידים יותר בפני מכות וחבטות, ומתאימים במיוחד לטיסות ארוכות או להטסה בבטן המטוס. לעומתם, כלובים רכים עשויים מבדים עמידים וקלים, והם נוחים יותר לנשיאה ולאחסון. הם מתאימים לבעלי חיים קטנים הטסים בתא הנוסעים. בחרו את סוג הכלוב בהתאם לגודל בעל החיים, למשך הטיסה ולמיקום הכלוב במטוס.
הכנת הכלוב והתאמתו לנוחות בעל החיים במהלך הטיסה
כדי להבטיח את הנוחות ואת הרווחה של הכלב או החתול שלכם במהלך הטיסה, דאגו להכניס לכלוב ההטסה כמה פריטים חשובים. הניחו מזרן או שמיכה רכה על רצפת הכלוב, שעליהם הוא יוכל לנוח ולישון. צרפו לכלוב קערות מים ומזון המחוברות היטב, וודאו שיש בהן מספיק מים ומזון לאורך כל הטיסה ושהן לא יכולות להתהפך. ניתן להוסיף גם צעצוע אהוב או בגד עם ריח מוכר, שיעניקו לו תחושת ביטחון. זכרו להדביק על הכלוב מדבקה עם הפרטים שלכם ועם פרטי היעד, למקרה של אובדן או של עיכוב.
הגעה ליעד: הנחיות וטיפים לאחר הנחיתה
בדיקות נדרשות על ידי הרשויות הווטרינריות ביעד
עם ההגעה ליעד סביר להניח שבעל החיים שלכם יצטרך לעבור בדיקות וטרינריות על ידי הרשויות המקומיות. מטרת הבדיקות היא לוודא שהוא מגיע למדינה כשהוא בריא ואינו נושא מחלות העלולות להוות סיכון לבריאות הציבור או לאוכלוסיית בעלי החיים המקומית. הכינו מראש את כל המסמכים הנדרשים, כולל דרכון בעל החיים (אם הוא נדרש), אישורי חיסונים ותוצאות בדיקות עדכניות. שיתוף פעולה מלא עם הרשויות הווטרינריות יסייע להשלים את התהליך בצורה חלקה ומהירה, כדי שתוכלו להתאחד עם החבר האהוב שלכם בהקדם האפשרי.
התאקלמות בסביבה החדשה לאחר הרילוקיישן
לאחר שהגעתם בשלום ליעד, תידרש לבעל החיים שלכם תקופת הסתגלות לסביבה החדשה. כדי להקל על המעבר, הקפידו לשמור על שגרת האכלה, טיולים ומשחק קבועה, הדומה ככל האפשר לזו שהייתה נהוגה בבית הקודם. אפשרו לו לחקור את הבית החדש בקצב שלו, והעניקו לו תשומת לב מיוחדת. שמרו בסביבתו חפצים מוכרים מהבית הקודם, כמו מיטה, קערות האכלה או צעצועים אהובים. חשפו אותו לסביבה החיצונית החדשה בהדרגה והוציאו אותו לגינות ולפארקים סמוכים.
לסיכום
הטסת בעלי חיים לחו"ל היא משימה חשובה, וחשוב לדעת שהיא בהחלט אפשרית. זכרו להתחיל את התהליך כמה שיותר מוקדם, התייעצו עם וטרינר ובדקו את דרישות מדינת היעד וחברת התעופה. סבלנות שלכם עוד תשתלם – היא זו שתבטיח שבעל החיים שלכם יעבור את המסע בצורה חלקה ובטוחה ויתאקלם במהירות בבית החדש.